Bilim İlaç’ın 2008 yılından bu yana binlerce gencin hayatına dokunan harika bir çalışmaya imza attığını biliyor muydunuz?
Kariyerimin Kontrolü Bende
Harika sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor bazı kurumlar. Mesela kariyer arası veren kadınlara Vodafone'un destek olduğunu biliyoruz. Bir güzel sosyal sorumluluk proje haberi de Bilim İlaç’tan.
Projenin adı Kariyerimin Kontrolü Bende (KKB). Bir kişisel gelişim kongresi. Proje, Anadolu’daki üniversitelerde okuyan gençlerin yaşamlarındaki dönüm noktasını keşfetmelerini ve çalışma hayatlarında başarılı olabilmeleri için onlara ışık tutmayı amaçlıyor. Başladığı günden bu yana binlerce gencin hayatına dokundu. Şimdiye dek Anadolu’daki 55 öğrenci bu proje sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmalarında staj imkanı yakaladı.
Projenin başladığı ilk yıldan itibaren yapıldığı iller sırasıyla şöyle;
– 2008 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde pilot olarak başladı. Ardından;
– Erzurum – Atatürk Üniversitesi,
– Kayseri – Erciyes Üniversitesi,
– Diyarbakır – Dicle Üniversitesi,
– Elazığ – Fırat Üniversitesi,
– Adıyaman – Adıyaman Üniversitesi,
– Şanlıurfa – Harran Üniversitesi,
– Erzincan – Erzincan Üniversitesi ve
– Bu yıl da Samsun – Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Bu yıl da içinde yer alma fırsatı yakaladığım Samsun’da gerçekleşen KKB’de 4 gün boyunca 21 farklı eğitim ve seminer, 39 oturum yer aldı. Bilim İlaç’ın titizlikle üzerinde durduğu bu projede emek çok.
Projede Kimler Var?
Rakamların büyüklüğü sizi yanıltmasın, bu kocaman çalışmayı bir avuç insan götürüyor. İlk başladığı yıllardan beri projenin içinde olan İnsan Kaynakları Müdürü Dilek Mete bu yıl firma değiştirmesine rağmen projeyi bırakmadı ve gelip destek oldu. Çalışmanın en başından beri tüm detayları takip eden Eğitim ve Yetenek Yöneticisi Ümit Yenigül ve Eğitim Uzman Yardımcısı Aslı Öztürk gördüğümüz ve görmediğimiz pek çok sorunun üstesinden geldiler. Bilim İlaç’ın bölgedeki saha ekibi ve işin mutfak kısmında olup da göremediklerimiz de projenin başarıyla gerçekleşmesine katkı sağladı. Tabii projede yer alan üniversitenin gönüllü öğrencilerini de unutmamak gerek.
Projede benim gibi farklı sektörlerden pek çok kişi (danışman, koç, yönetici vb) gönüllü olarak yer alarak kendi bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Gönüllü olmasına gönüllüydük ama ilgili şehre gidiş dönüş uçak masraflarımız, konaklama ve transfer masraflarımız, yeme içme masraflarımızın hepsi Bilim İlaç tarafından üstlenildi.
Kısaca fayda yaratmak niyetiyle Bilim İlaç, her yıl olduğu gibi bu yıl da gençlere umut olabilmek için kendi insan, para ve zaman kaynağını kullandı.
Deniz yıldızı hikayesindeki gibi; sırf bir gencin daha hayatına umut olabilmek, ışık olabilmek, fark yaratabilmek için. Yaşasın iyilik!
Bu örnek çalışma Anadolu’daki üniversiteli gençlere, bu gençlerin geleceği ise Türkiye’ye armağan.