Yargıtay kararı, istifa etmeden iş ayarlayan çalışanı tazminatsız işten çıkaran işveren için geldi.
Çalışırken İş Bulmak
Çalışırken iş aramak, başvuru yapmak, iş görüşmesine gitmek pek çok çalışanın yaşadığı bir durum. Hatta kimi çalışan yeni işini çalışırken buluyor. Peki işveren çalışanı sırf bu yüzden tazminatsız işten çıkartabilir mi?
İşten çıkarmak hassas bir konu ve anlaşmazlık durumlarında Yargıtay son noktayı koyuyor. Daha önce annesinin cenazesine gidip tazminatsız işten çıkarılan çalışan hakkında Yargıtay kararını öğrendik. İşe sakallı gitmenin çıkarılma sebebi olup olmadığını da Yargıtay hükmüyle öğrendik. Hatta iş saatlerinde sosyal medya kullanan işten çıkartılabilir mi sorusunun cevabını da aldık. 19 Şubat 2022 tarihli hurriyet.com.tr sitesinin haberine göre Yargıtay yine milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karar verdi.
Yargıtay Kararı
Habere göre Yargıtay, istifa öncesi başka bir iş ayarlamanın yasaya aykırı olmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme, fesih için haklı sebepleri bulunan bir işçinin, fesih tarihinden sonraki işsizlik sürecini ve geçim koşullarını nazara alarak, fesihten önce başka bir işe başvurmuş olması ve bu başvurusunun kabul edilmesi feshin kötü niyetli olduğu sonucunu doğurmayacağına dikkat çekti.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde özel bir şirket çalışanının yaşadıkları esas alınarak verilen haberde, Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin istifa eden işçinin başka bir iş ayarlamasının kötü niyetli olmadığına dikkat çektiğini bildirdi.
Kararda özetle şöyle denildi: “Fesih için haklı sebepleri bulunduğunu iddia eden bir işçinin, muhtemel fesih tarihinden sonraki işsizlik sürecini ve geçim koşullarını nazara alarak, fesihten önce başka bir işe başvurmuş olması ve bu başvurusunun kabul edilmesinden sonra, iş sözleşmesini feshetmesi, işverenden kaynaklanan haklı fesih olgusunu ortadan kaldırmayacağı gibi bu feshin kötü niyetli olduğu sonucunu da doğurmaz.”
Haberin detaylarına ilgili mecradan ulaşılabilir.